Notícies

 
Imatge
El Plenari del CEIB obre termini per modificar la Llei de Consells Escolars

Si l´escola canvia, si les famílies canvien, els órgans que els representen també han d´evolucionar. Per això ahir el Plenari del CEIB celebrat a Palma va obrir un termini (fins 30 oct) x modificar la llei de Consells Escolars que permetrà canviar el reglament i lla composició.


 
Imatge
La situació dels ATEs i Fisioterapeutes

 Laura Cervera Juanico va exposar al Plenari del CEME la inestable situació que pateixen el col·lectiu ATEs i Fisiterapeutes en relació a tres punts:1) Deficient formació

2) Situació laboral inestable

3) Ràtios i recursos.

 
Imatge
III Congrés APIMAs Menorca

 El dissabte 10 de juny es va celebrar a Menorca el IIIr Congrés APIMAs. El matí es va destinar a compartir bones pràctiques i prendre acords de futur. El capvespre Anna Ramis va fer una conferència de la que us compartim alguns punts

 
Imatge
Trobada de coordinació amb OBSAM

Reunió de coordinació CEME + OBSAM per a descobrir possibilitats de col·laboració, especialment relacionades amb la definició d'uns indicadors que permetin detectar el nivell d´avanç del nostre sistema educatiu.

 
Imatge
Jornada BANC D'OPORTUNITATS 2017

 814 joves de 4t d´ESO s´han explicat i compartit experiències de voluntariat, associacionisme i temps lliure, a les Jornades BANC D'OPORTUNITATS celebrades els 6 i 7 d´abril a Maó i Ciutadella i organitzades pels joves voluntaris de la Comissió d´innovació (representants dels diferents instituts).

 
Imatge
Observatori per a la
primera infància de Menorca

 El passat novembre el Conseller de Cultura i Educació de Menorca, Miquel Àngel Maria, es va reunir amb els regidors i regidores d´educació de Menorca i els membres de l'Observatori Júlia Muñoz i Vicenç Arnáiz.

 
Imatge
Accions prioritàries del CEME

 El Plenari del Consell Escolar de Menorca ha aprovat una línia d´accions prioritàries per fer més visible la comprensió del problema del fracàs escolar i per aportar-hi solucions en la mesura de les nostres possibilitats.

 
Imatge
Educació i Joventut. Estudi de l´OBSAM

 Des del CEME hem participat a diverses reunions de coordinació amb altres institucions  que també treballen en Educació i Joventut. Ens vam reunir amb la Consellera de Benestar Social Maria Cabrisas, i amb la Comissió Interinstitucional, per a compartir diagnòstic, preocupacions i pla de feina.

 
Imatge
Una aposta per l´equitat.
Beques de Menjador per l´Escola 0-3 anys

 Els Plenaris del CEME i del Consell Insular van avalar el passat octubre la proposta de l'Observatori de la Infància i la Família de Menorca, per instar la Conselleria d'Educació a estendre el dret a beques de menjador a l'escola 0-3, i a organitzar un calendari per introduir aquestes ajudes.

 
Imatge
Directrius Estratègiques de Menorca

Des de l’IME i en coordinació amb el CIME s´està dissenyant com volem que sigui la Menorca d'aquí 10 anys (DEM), un projecte coordinat per Jesús Cardona. Fins ara s’ha aprofundit en Energia i Territori. Una de les branques sobre les que es farà feina serà la de SOCIETAT I CULTURA, que s’iniciarà segurament l’any 2018. Des del CEME hi participarem aportant indicadors útils per esbrinar la salut del nostre sistema.

 
Pacte Educatiu

Entre octubre i desembre 2016 s´ha duit a terme la discussió sobre el Pacte Educatiu dins el CEIB. Esperam que el primer trimestre de 2017 ja pugui ser presentat al Parlament del Govern Balear.

 
Qui som?

El Consell Escolar de Menorca és l’òrgan de consulta i participació en la programació general de l’ensenyament no universitari de la comunitat educativa de Menorca. Va ser creat el 21 d’abril de 2004. Visió 2016-2019.

Volem que els adolescents tenguin més i millors oportunitats educatives i connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu. Volem que cada jove construeixi el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions.

 
Imatge
La invisivibilitat del fracàs escolar

Un dels majors problemes del sistema educatiu a Menorca és quasi invisible. Són els/les adolescents que deixen els estudis secundaris perquè pensen que aprendre no va amb ells, que no serveixen, que no poden, que no en saben prou. Quants de noltros no coneixem al·lots i al·lotes joves que de petits semblava que haurien pogut desplegar un talent que al final ha quedat amagat?

 
Comissió permanent

La Comissió Permanent es reuneix periòdicament per a preparar els Plenaris i valorar l'avanç dels acords presos.

 
 
Contacte
Horari: dilluns 11:00-14:00 / dimarts 9:00-14:00 / dijous 12:00-14:00 / divendres 9:00-11:00  --  Telèfon: 683 51 12 76
Banc d'oportunitats CEIB CIME Govern de les Illes Balears Gobierno de españa Cultura a Menorca WEIB
Consell Escolar de Menorca