Imatge
Concurs públic per a donar un servei als Ajuntaments

 El Consell Escolar de Menorca convoca un concurs públic per a contractar un servei d´ajuda als Ajuntaments relacionat amb l´Educació No Formal per a adolescents.

 

Concurs públic per a donar un servei als Ajuntaments

Imatge El Consell Escolar de Menorca convoca un concurs públic per a contractar un servei d´ajuda als Ajuntaments en vistes a executar un projecte d´Aprenentatge Servei per a adolescents durant els mesos de juliol i agost, en la línia del projecte COMPTA AMB JO que ja fa uns anys que es duu a terme a Sant Lluís.Als educadors ens preocupa que un percentatge important de joves visquin estius que a vegades els encaminen, per avorriment, a conductes poc positives. El temps d’oci és un temps crucial que determina cada vegada més l'itinerari vital dels joves, les il·lusions i les actituds que incorporen a la seva personalitat. Aquest temps d'oci avui és ample. Hi poden brotar experiències vitals fonamentals, que creen lligams, salut, interessos. Però també és un camp de negoci emprat cada dia més per obtenir beneficis econòmics amb cap escrúpol. O simplement per exposar aquestes energies vitals al buit, a la inacció, que és el més contrari a la naturalesa d'aquestes edats.L'oferta d'estiu per a adolescents ha d'anar més enllà de l'escola d'estiu típica per a més petits perquè els interessos són diferents. Algunes famílies munten algun tipus de solucions, moltes altres no poden o no en saben. Qui assumeix aquesta necessitat? Està clar que és una competència més a prop dels ajuntaments que de ningú altre. També d'associacions i entitats locals però, abandonades pressupostàriament, poc més poden fer.Per tant, és una atenció que o assumeixen els ajuntaments o queda bastant desatesa en proporció a l'augment de famílies que depenen de forma creixent de l'economia d'estiu, amb les conseqüències corresponents socialment.Al Consell Escolar de Menorca aquest és un tema que ens preocupa des de fa anys. Hem intentat algunes solucions, però ens manquen recursos i infraestructura. Existeix una experiència interessantíssima,  la de l'Ajuntament de Sant Lluís. Des de fa uns anys porten a terme el programa Compta amb jo amb uns resultats molt bons. És una llàstima que aquestes experiències no siguin de major domini públic en un territori tan petit com Menorca. Per açò, des del Consell Escolar de Menorca convocam un CONCURS PÚBLIC per la contractació d'un servei de suport als Ajuntaments per poder dur a terme un projecte semblant al que es fa a Sant Lluís, baix el lideratge d´Ita Riera i la batlesa Montse Morlà, on una cinquantena de joves durant 15 hores setmanals fan una tasca d'Aprenentatge-Servei a diferents empreses i entitats. Aquest servei es durà a terme durant els mesos de juliol i agost. 

Per aquest motiu ens vam reunir dimarts dia 16 d'abril a la Sala de Convencions des Mercadal, amb els tècnics municipals, regidors de tots els ajuntaments i amb els representants polítics, dels quals van venir Més per Menorca i Podem, tot i que havíem convidat tots els partits. Després de la reunió, els següents municipis han confirmat estar interessats en el projecte: Ciutadella, Maó i Alaior. Ferreries segurament també s´hi sumarà.  

Vegeu les bases en el document adjunt. Termini de presentació:
 Enviar la documentació per correu electrònic  dia 9 de maig abans de les 15h a la següent adreça: cemenorca@cime.es 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Contacte
Horari: dilluns, dimarts i dijous de 12:00-14:00, dimecres 11:00-14:00, divendres 10:00-14:00


Banc d'oportunitats CEIB CIME Govern de les Illes Balears Gobierno de españa Cultura a Menorca WEIB
Consell Escolar de Menorca