Imatge
Pantalles i temps educatiu

 Conclusions del Kahoot (enquesta via mòbils) passat a 174 adolescents de 4t d´ESO a les Jornades #BancdOportunitats2018. Massa pantalles

 

Pantalles i temps educatiu

Imatge Segons ha detectat el Consell Escolar a una enquesta contestada per 172 alumnes els estudiants de 16 anys passen la major part del seu temps lliure davant les pantalles o fent esports. Una minoria (menys de 2 de cada 10 el passen llegint, fent excursions o voluntariat). Veure gràfic resultat d´una enquesta via Kahoot passada al #BancdOportunitats (abril 2018)Aquestes dades es van confirmar el passat abril a les Jornades #BancdOportunitats2018 a través del diàleg amb 12 grups pilot de 10 alumnes (120 alumnes) a un taller sobre #ProjectesJoves2018 dirigit per les estudiants voluntàries del CEME Teresa Muntaner, Rita Ruesca i Clàudia Torrà.

Davant la pregunta: QUINS PROBLEMES TENEN ELS JOVES DEL TEU POBLE?, la conclusió va ser:

“Passam molt de temps amb el mòbil, pantalles i aparells electrònics i això ens resta temps lliure. Molts prefereixen invertir el temps davant una pantalla més que fent un esport o altres activitats. Ademés els deures i els exàmens ens ocupen molt de temps”.

Pel que fa a les causes els estudiants van anomenar sobretot un dèficit educatiu per aprendre a autoorganitzar-se el temps, les distraccions i la vessa.

Els resultats de les enquestes del CEME coincideixen amb aquesta provinent de GADESO, on es veu que a les Illes Balears activitats com voluntariat, teatre o conferències són les que compten amb menys participació juvenil.


 
 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Contacte
Horari: dilluns, dimarts i dijous de 12:00-14:00, dimecres 11:00-14:00, divendres 10:00-14:00


Banc d'oportunitats CEIB CIME Govern de les Illes Balears Gobierno de españa Cultura a Menorca WEIB
Consell Escolar de Menorca