Imatge
Reunió amb els directors dels centres de secundària

El passat 14 de novembre ens vam reunir amb els directors del centres de secundària per informar-los dels següents temes:


  1. Pla Estratègic del CEME sobre Adolescència i Temps lliure. Diagnòstic.

  2. Proposta de Jornades sobre Adolescència i Temps Educatiu per fer un matí del segon trimestre a tots els instituts de Menorca.

  3. Proposta d´intercanvi adolescents ESO Menorca-Gran Bretanya

 

Reunió amb els directors dels centres de secundària

Imatge El passat 14 de novembre ens vam reunir amb els directors del centres de secundària per informar-los dels següents temes:

  1. Pla Estratègic del CEME sobre Adolescència i Temps lliure. Diagnòstic.

  2. Proposta de Jornades sobre Adolescència i Temps Educatiu per fer un matí del segon trimestre a tots els instituts de Menorca.

  3. Proposta d´intercanvi adolescents 4t ESO Menorca-Gran Bretanya


Pel que fa al primer punt, el plenari del CEME va aprovar una sèrie de prioritats sobre les diverses problemàtiques en el món educatiu que hi ha a Menorca. La primera prioritat és adolescència i temps lliure. Els estudis demostren l’impacte que tenen sobre els resultats acadèmics l’educació no formals. L’objectiu de la reunió es tractar les línies estratègiques que es duen a terme des del CEME:

  • Jornades del Banc d’Oportunitats

  • Concurs de Projectes joves


El  Concurs de Projectes joves és una iniciativa que es durà a terme amb els regidors d’educació dels diversos pobles de Menorca i el Consell Insular. Consistirà en que cada Ajuntament organitzarà un concurs per un grup de joves que presentin un projecte per dinamitzar la participació cultural o associativa del seu poble, ja que des del CEME s’ha vist que la participació dels joves és baixa en les activitats que es fan als pobles.

L'objectiu de les  Jornades del Banc d’Oportunitats 2018  és compartir entre els joves mateixos oportunitats diferents de temps lliure i associacionisme. Es fa en un sol dia durant el matí. La idea és fer el mateix format que el passat curs escolar. Es farà un dia per l’alumnat de Maó i d’Alaior a SEBIME i una altre pel de Ciutadella i Ferreries a Sala Multifuncional del Canal Salat de Ciutadella. S'iinforma que en el CEME hi ha la Comissió d’Innovació. Aquesta està formada per alumnat voluntari dels diferents centres de Menorca (2 alumnes/centre), on es reuneixen algun dissabte per preparar aquesta jornades.

També s'informa del Concurs pósters 4t ESO per les Jornades del Banc d'Oportunitats 2018: es farà un concurs, amb un premi de 150 €, per l’alumnat de 4 d’ESO i d’Formació Professional Bàsica (FPB). 

Finalment, s'informa de la Proposta d´intercanvi adolescents ESO Menorca-Gran Bretanya: la idea es fer intercanvi amb alumnat de Gran Bretanya, de manera les despeses per els pares sigui el bitllet d’avió, ja que seran acollits allà per una família anglesa i aquí les famílies acolliran els alumnes anglesos. Es va fer una primera reunió amb Menorca Britannia on ells ens han comunicat que s’han posat en contacte amb diversos consells escolars de Gran Bretanya. És una manera de fomentar que l’alumnat puguin sortir a l’estranger per poder aprendre i practicar l’idioma anglès. La idea és que des del CEME poder convocar unes beques  per ajudar a n’aquelles famílies amb menys recursos econòmics. Com que sabem que l’intercanvi amb Gran Bretanya sol ser difícil trobar alumnat britànic que vulgui venir cap aquí, volem centrar l’intercanvi amb la recuperació de la memòria relacionada amb la colonització britànica a Menorca. 


 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Contacte
Horari: dilluns, dimarts i dijous de 12:00-14:00, dimecres 11:00-14:00, divendres 10:00-14:00


Banc d'oportunitats CEIB CIME Govern de les Illes Balears Gobierno de españa Cultura a Menorca WEIB
Consell Escolar de Menorca