Imatge
Una aposta per l´equitat.
Beques de Menjador per l´Escola 0-3 anys

 Els Plenaris del CEME i del Consell Insular van avalar el passat octubre la proposta de l'Observatori de la Infància i la Família de Menorca, per instar la Conselleria d'Educació a estendre el dret a beques de menjador a l'escola 0-3, i a organitzar un calendari per introduir aquestes ajudes.

 

Una aposta per l´equitat.
Beques de Menjador per l´Escola 0-3 anys

Imatge Els Plenaris del CEME i del Consell Insular van avalar el passat octubre la proposta de l'Observatori de la Infància i la Família de Menorca, per instar la Conselleria d'Educació a estendre el dret a beques de menjador a l'escola 0-3, i a organitzar un calendari per introduir aquestes ajudes.La instància a la Conselleria d´Educació es va tramitar via Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB), on el representant del CIME, Antoni Payeras, va defensar la proposta. No va ser aprovada. La resposta rebuda va ser que primer convé equiparar la situació de l´escola 0-3 entre les altres illes i Menorca (atès que a les altres illes els fillets 0-3 no compten amb una xarxa educativa tan potent com la que tenim a Menorca) i ademés la Conselleria no té competències en aquest tema.

El Plenari del  CEME que va aprovar per consens aquesta petició, defensava el dret a les beques de menjador pels alumnes 0-3 com una mesura imprescindible d'equitat educativa en un context social on moltes famílies estan patint una crisi econòmica que té efectes no desitjats en els més petits.
El vot negatiu en relació a la proposta mostra que es considera  la situació de Menorca com un privilegi, quan el que esteim demanant és la conseqüència lògica d´anys de feina de base a les escoletes impulsada per moltes persones, entre elles Vicenç Arnàiz. Si Menorca té la situació que té, és perquè sobretot els ajuntaments, i en segon lloc el Consell Insular, han apostat des de fa molts d'anys per impulsar una educació infantil de qualitat i d'ampli abast per a tota la població. No és una educació obligatòria, no es tenen competències plenes, però la societat i les institucions hi han fet feina intensa durant molts anys. No entenem que sigui un privilegi, sinó el resultat d'un esforç.
El tema de les competències es podria discutir, perquè encara que la llei Montoro ho ha posat més difícil que abans, no tenir competències no vol dir teniri prohibit fer una cosa; en tot cas, vol dir que no hi estàs obligat.
D´altra banda no tindria sentit que se’ns negui l’ajuda amb l’argument de que no tenim competències i al mateix temps es proposi que el Govern ajudi les illes que estan més enrere a posar-se al nostre nivell. Perquè suposaria  penalitzar qui ha fet un esforç a favor dels seus ciutadans —Menorca—, i de premiar amb ajudes extres els qui no han fet res en aquest sentit —Mallorca, Eivissa—.
El passat novembre es van reunir les regidores d´educació amb el Conseller de Cultura i Educació, Miquel A. Maria, per tractar aquest tema i acordar l´enfocament.


(Foto: Escola Infantil Sant Climent)
 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Contacte
Horari: dilluns 11:00-14:00 / dimarts 9:00-14:00 / dijous 12:00-14:00 / divendres 9:00-11:00  --  Telèfon: 683 51 12 76
Banc d'oportunitats CEIB CIME Govern de les Illes Balears Gobierno de españa Cultura a Menorca WEIB
Consell Escolar de Menorca